МИНЕАПОЛИС — Върховният съд на Минесота в сряда се произнесе против

...
МИНЕАПОЛИС — Върховният съд на Минесота в сряда се произнесе против
Коментари Харесай

Съдът в Минесота отхвърли предложението за блокиране на Тръмп на първичното гласуване; оставя отворена вратата за оспорване на общите избори

МИНЕАПОЛИС — Върховният съд на Минесота в сряда се произнесе срещу петиция, която желае да не допусне някогашния президент Доналд Тръмп да не взе участие в първичното гласоподаване на щата през 2024 година, само че остави отворена вратата за евентуално следващо оборване Тръмп да бъде определен за претендент на републиканците на общите избори.

Решението на съда гласи, че „ вносителите на петицията имат легитимация и че изказванията им са узрели по въпроса дали някогашният президент Тръмп би трябвало да бъде изключен от републиканците през 2024 година първоначални номинации за президент “, само че че „ стигаме до друго умозаключение във връзка с изказванието на вносителите, че би било неточност държавният секретар да включи името на някогашния президент Тръмп в бюлетината за общите избори през 2024 година “

„ Въпреки че държавният секретар и други длъжностни лица по изборите управляват механиката на изборите, това са вътрешнопартийни избори, които служат на вътрешнопартийни цели, и спечелването на първичната номинация за президент не слага лицето в бюлетината на общите избори като претендент за президент на Съединените щати “, се споделя в решението. „ Няма държавен статут, който да не разрешава на огромна политическа партия да включи в първичното гласоподаване номинацията за президент или да изпрати делегати на националния конгрес, подкрепящи претендент, който не дава отговор на изискванията да заема служба. “

Щракнете тук, с цел да прочетете решението на съда цялостно решение.

Вносителите на петицията по-рано показаха, че ще подадат тъжба, в случай че решението не се получи, а представители от двете страни по въпроса споделиха, че ще отнесат случая до дъно Върховният съд на Съединени американски щати, в случай че е належащо.

Кампанията на Тръмп излезе с изказване след решението на съда, в което частично се споделя: „ Днешното решение в Минесота, сходно на Ню Хемпшир преди него, е в допълнение одобряване на поредния мотив на акцията на Тръмп, че провокациите за гласоподаване по 14-та корекция не са нищо повече от стратегически, противоконституционни опити за интервенция в изборите. "

История на делото

Съдебният развой, провокирал делото, цитира въстаническата уговорка на 14-та корекция като учредения за дисквалификацията на Тръмп. Клаузата гласи, че всеки, който „ преди този момент е положил клетва “ пред Конституцията и по-късно „ се е присъединил в протест или протест... или е получил помощ или разтуха “, не може да бъде президент или вицепрезидент или да заема каквато и да е служба в Съединените щати. Щати.

Петима съдии от Върховния съд на Минесота разгледаха случая и двама си направиха отказ. Четирима от тези, които го смятаха, бяха назначени от губернатори от Демократическата партия, а другият беше назначен от републиканец.

Държавни чиновници бяха поискали от съда да вземе бързо решение заради първичните избори за президент на Минесота, които се организират през март.

Подобен случай се преглежда от Върховния съд на Колорадо.

Дейвид Шулц, професор по политически науки в университета Хамлайн, сподели по-рано, че казусът може да окаже доста въздействие върху бъдещите президентски избори.

„ Ако Доналд Тръмп е изключен от гласуването тук, какво ще попречи на различен съд в различен щат да каже, че нещо, което Джо Байдън е направил, го прави въстаник и затова той може да бъде изключен от гласуването “, той споделих.

Байдън победи Тръмп в Минесота през 2020 година с повече от 233 000 гласа. Скорошно изследване на CBS News сподели, че Тръмп изостава от Байдън измежду евентуалните гласоподаватели, макар че дефицитът му е в рамките на неточност. Повече респонденти споделиха също по този начин, че Тръмп би бил по-подходящ да защищити Съединени американски щати от война и те биха били по-добре финансово при Тръмп.

Тръмп се яви в съда в Ню Йорк тази седмица в цивилен развой, обвиняващ го в машинация.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР